Over Zeker Zicht Optometrie en Oogzorg in Amsterdam

Bij Zeker Zicht zijn wij met een team van optometristen en in de toekomst ook orthoptisten. Samen zorgen wij dat u snel terecht kunt in onze praktijk in Amsterdam voor een compleet oogonderzoek. Zo heeft u geen last van de lange wachttijden in het ziekenhuis. 

Wij hebben alle apparatuur en kennis die nodig zijn om elk oogonderzoek uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan een droge ogen-onderzoek en controles van contactlenzen. Dankzij de hoge kwaliteit oogbeelden brengen wij uw oogklachten heel precies in kaart.

Volledig onafhankelijk

Wij zijn volledig onafhankelijk en hebben dus geen commerciële belangen bij bijvoorbeeld optiekwinkels of klinieken. Daardoor krijgt u altijd een eerlijk en uitgebreid advies dat u echt verder helpt. Heeft u een behandeling nodig? Dankzij onze jarenlange ervaring in verschillende oogklinieken en optiekwinkels weten wij precies waar u het best en het snelst terecht kunt.

Vergoeding van de zorgverzekering

Vanaf 1 Januari 2024 wordt uw oogonderzoek met een verwijsbrief van uw huisarts, volledig vergoed, géén eigen risico meer. 

Deze vallen binnen het basispakket van alle zorgverzekeraars. Dit is een samenwerkingsproject tussen Huisarts+punt, S.A.G, Zeker Zicht en alle zorgverzekeraars in Amsterdam.
 
Via ZorgDomein =>Medisch specialistische zorg => Oogheelkunde => Huisartspluspunt => Optometriespreekuur (Zeker Zicht, Osdorp), kunnnen huisartsen patiënten met lage complexe oogklachten naar Zeker Zicht doorverwijzen. Wij voeren een volledig oogonderzoek uit en sturen vervolgens een oogonderzoeksverslag via ZorgDomein naar de huisarts met een advies. Op deze manier hoeft 70% van deze patiënten niet naar de oogarts (of een ander specialisme).
 
Verwijzingsrichtlijnen 1e en 1,5 lijn:
⦁ Klachten zoals droge, jeukende, geïrriteerde ogen of wisselend wazig zien met periodes van goed zien (klachten die passen bij droge ogen en/of blefaritis).
⦁ Een wens voor een consult bij de oogarts vanuit de patiënt met een goede visus, bijvoorbeeld bij een voorkomen van maculadegeneratie in de familie of angst voor andere oogziektes.
⦁ Geleidelijke visusdaling.
Screening op glaucoom bij familiaire belasting en bij verhoogde oogdruk gemeten bij de opticien < 30 mmHg*.
⦁ Complexe refractiestoornis of complexe meting vanaf 8 jaar.
⦁ Niet te beoordelen fundusfoto bij Diabetische Retinopathie.
⦁ Screening op Diabetische Retinopathie.
⦁ Ooglidproblemen.

 

Heeft u vragen? Of wilt u een afspraak inplannen? Bel ons dan op 020-2101228 of mail naar info@zekerzicht.nl. Wij helpen u graag!